Hát ő az, én 100%-ra meg vagyok győződve róla, hogy ez sárga gívagomba, de biztos ami biztos, holnap beviszem a piacra megnézetni...
A gomba csodaszép és természetesen nem arattam le mindet - hadd legyen későbbre is, vagy másnak is. Csak az alsó kisebbik csomót vágtam le. Ez az itt jobbra:
A bal oldalt látható egyszintes még ezek fölött most kezd növekedni.
Hát nem csodaszép!
Ráadásul az ízét is kedvelem!
Egy sárgacseresznye-fán találtam.
Ez az a darab amit a helyén hagytam.
Amint elkészítettem írom a receptet is!
Addig is előre örvendeznek az ízlelőbimbóim :)
Alapanyagok (megtisztítva, feldarabolva):
Először a rántott gomba készült el, kicsit másképp mint szokásos.
Tojásba, majd zabpehelylisztbe forgattam kisütés előtt:
Aztán következett a "gombapörkölt", szintén kicsit másképp...
Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megpirítottam, rádobtam a kis kockákra vágott gívagombát, megszórtam kakukkfűvel, és később egy kis vizet is öntöttem alá, mert a gívagomba elég száraz, kevés vizet ereszt.
Hagytam fedő alatt mepuhulni, végül egy nagy csomó zöldségzöldje, és egy igen kevés tejföl került rá.
Utoljára meglocsoltam kb. egy negyed citrom levével:
Már csak a tálalás volt vissza, ja és aztán a lényeg - az evés - nagyon jót vacsoráztam:
Később a többiek is ettek, ki-ki mikor hazaért, sőt a szomszéd és a kutya sem maradt ki a jóból!
A szezámmagos céklasaláta receptje (ez tegnapról maradt):
2 közepes cékla
1 pasztinák
2 kk szezámmag
fél citrom leve
1 kk olívaolaj
A zöldségeket tisztítás után ízlés szerinti méretre reszeljük, majd minden hozzávalót jól összekeverünk és kész is az ízletes, egészséges céklasaláta!
Nagyszerű kalad volt ez a gívagomba, amit még gévagombának is neveznek.
Mindenki egészségére!.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése